+359 878 482 521 (работни дни, 9-15)

Модна консултация

От какво са направени органичните сгъваеми торби?

  20. 02. 2020      Как да се обличаш

Здравейте,

Видях в електронния магазин, че предлагате сгъваеми чанти LOQI. Според етикета се казва, че са екологични, но ми се струва пластично. Могат ли тези чанти наистина да се считат за устойчив моден продукт?

Благодаря ви

Даниела Ш.

Отговор

Здравей Даниела!

Благодаря ви за интересно предложение. Щастливи сме да ви представим материалите на тази екологична чанта и да обясним каква е нейната устойчивост.

Представяме ви полиестерна тафта!

Благодарение на този материал чантата LOQI издържа и може да носи всичко! Устойчивостта означава също „износване, доколкото е възможно“, тоест просто до тотално разкъсване! Тъй като Polyestrer е устойчив на химикали, абразия и издърпване, това ще продължи дълго време. Освен това, може да се пере само на ръка, така че използвате по-малко вода, отколкото за пране на памучни тъкани. Когато вече не ви служи, лесно можете да рециклирате чантите си. Този материал се използва за производство на строителен материал и много повече.

И това е TPU!

Друг герой на чантата LOQI е термополиуретанът. Еластичен, въздушен, водоустойчив, удароустойчив, устойчив на износване, устойчив на масло ... и не променя цвета си с течение на времето! Това е майната, нали?
TPU не е токсичен, използва се и в биомедицината. Този материал не трябва да се бърка с PVC или PET, които са вредни както за хората, така и за околната среда! Освен това може да се рециклира; материалът може да се разтваря и да се образува отново и отново!

плюс ...

Печат без вода

Всички продукти на тази марка са отпечатани без използването на водни и екологични мастила, което може да се гордее със сертификата STANDARD 100 от OEKO-TEX®.

И как изглежда във фабрика?

LOQI се произвежда в Китай, в фамилна фабрика със 150 служители. Фамилна фабрика обаче не означава, че марката наема деца! ;) LOQI разполага с акредитация на BSCI, която гарантира, че всички служители се възползват от здравословна работна среда, адекватно заплащане, безопасност и справедливи права на заетост. LOQI просто прави продукти, които хората и природата обичат!

Интересувате ли се от етичния подход на тази марка? Вземете красива чанта за себе си! ТУК

Резултат от изображение за loqi

Приятен ден

Markéta за Team Different.cz

Този сайт използва за предоставяне на услуги, персонализиране на реклами и анализ на трафика файл cookie. Научете повече