+359 878 482 521 (работни дни, 9-15)

Модна консултация

Как да се определи размера на ризата?

  09. 07. 2018      Как да се обличаш

Здравейте,

Бих искал да поръчам приятел за рожден ден, но не знам точно как да го измеря, за да поръча точния размер. Познавате ли ме?


Алена Дивишова

Отговор

Уважаеми Алено,

Размерите на ризата са означени с обиколката на яката в см. Измерва се от вътрешната страна на дупката до бутона. Останалите размери обикновено не се дават, затова ако купите риза през е-магазин, най-добре е да проверите обслужването на клиентите.

Jak se změřit na pánskou košili aby seděla

На първо място, ще трябва да измерите партньора си. Вземете метъра на шивача и го обвийте около врата си под бордюра, така че да не е напълно захванат. Плъзнете два пръста под него отпред. Преместете измерената cm нагоре. Полученият размер е размерът на яката, в основата си е основният размер) и размерът на готовата мъжка риза . Ако вашият човек не превключи на последния бутон, препоръчваме ризата да е по-малка .

Най-добре за мъжете, тесната риза изглежда само за тялото. Тялото дори не се придържаше към нея, нито пък се придържаше към нея. Що се отнася до ръкавите, ризата на маншета трябва да завърши някъде в палеца на палеца, докато дърпа слабо около тялото. И то трябва да е също толкова широко, че да притиска внимателно часовника. Препоръчителната дължина на ризата е, че свързвате предната и задната част на чатала.

Добър ден за www.different.cz, желае Никол.

Този сайт използва за предоставяне на услуги, персонализиране на реклами и анализ на трафика файл cookie. Научете повече