+359 878 482 521 (работни дни, 9-17)

Модна консултация

Как да се измие яке от пера?

  01. 03. 2019      Как да се обличаш

Здравейте,

Купих ти едно жакетче от пера и трябваше да я измия. Съветваш ли ме как?

 


Lucie Novická

Отговор

Скъпа Луси,

Първо, проверете сакото на перата, за да видите дали наистина е пера, а не изкуствен материал, който перата ви напомня. Можете да почистите зайчето от дясното перо в химическо чистене, това е сигурно. Можете да го измиете и у дома.

Ако решите да си миете сакото у дома, измийте ръката си или застанете сама в пералня за мека програма с температура до 30 ° C. Въпреки това върху перата трябва да се използва специален почистващ препарат, който трябва да съдържа ланолин (мазнина от овча вълна, която прави перата меки и еластични).

След измиване, пълненето на перото обикновено е ръждясало, не е нужно да се паникьосвате, трябва да се разклаща добре, за да се разделят перата. Препоръчваме ви да не източвате якето на открито или на нагревателя, тъй като ще бъде неравномерно износено, някои от перата ще бъдат претоварени и напукани. Изсушете якето на хоризонтална повърхност и го разклатете няколко пъти на ден. Пълното сушене отнема до три дни.

Дамско яке Desigual

Добър ден за www.differenta.bg, Никол желае.

 

Този сайт използва за предоставяне на услуги, персонализиране на реклами и анализ на трафика файл cookie. Научете повече