−25 % с код EXTRA25Свършва за 140 часове 17 минути
info@differenta.bg (Тук сме за вас)

Модна консултация

Как да се грижим за мска от плат?

  26. 03. 2020      Как да се обличаш

Здравейте,
Получих красива маска от вас, която да си купя безплатно. Можете ли да ми дадете съвети как да се грижите за маската? Колко да миете, колко да гладите и съхранявате? Чувал съм, че също така е важно да поставите и изключите маската правилно. Какви са правилата за носене?
Благодаря ви
Дана С.

Отговор

Скъпа Дано,
много сме доволни, че ви харесва маската от Differentа.bg. Маската е не само моден аксесоар, както знаем, но в настоящата ситуация особено защитно устройство! Ето няколко основни съвета, които ще помогнат на вас и вашето обкръжение да ви защитят и подхождат!
1.Слагане външно
Ако трябва да махнете или махнете маската, важно е ръцете да бъдат добре измити. Това означава избърсване на ръцете под поток топла сапунена вода за 20 секунди или използване на антибактериален гел или дезинфекция. Не забравяйте частите за ноктите и пр. И още един СЪВЕТ! Ако ви е писнало да броите 20 секунди, изпейте песен „Котка се качва на дупка“, докато миете, тя работи чудесно! )
Когато слагаме маската, докосваме лицето и тъканта възможно най-малко. Не докосвайте предната част, просто дръпнете воала над брадичката. Драперът трябва добре да покрива лицето от носа до брадичката.
2. Носенето на маска
Носете кърпата за 2-4 часа, просто докато е мокра! Тогава е необходимо да се промени, защото такъв воал не само ще изпълни целта си, но и ще се размножава под него патогени като плесени и дрожди, които със сигурност не биха били от полза за здравето ни.
3. Свалете маската
Отстраняването се извършва по същия начин като отделянето. Ръцете ни отново са правилно измити, не докосваме отново предните части и стягаме с гумени ленти или дантели.
В този момент смятате драпираното замърсяване и го подготвяте за почистване!
4. Измиване / почистване на маската
Маската трябва да се стерилизира след носене и това може да се постигне по един от следните начини:
Измийте завесата до най-високата температура, най-малко 60 ° C, като използвате дезинфектантни гелове. След това гладете кърпата правилно, докато е още мокра.
Друга форма на стерилизация е варенето на завесата в съд с вода и отново старателно гладене.
Съхранявайте чисти завеси в чист затворен съд.
Такива маски не само ще ви подхождат, но и перфектно изпълняват предназначението им.
Приятен ден и #маска!
Markéta за Team Differenta.bg