Маска БЕЗПЛАТНО при поръчка над 55 лв!Маска БЕЗПЛАТНО при поръчка над 55 лв!Това искам!
+359 878 482 521 (работни дни, 9-15)

Модна консултация

Как да почистваме петна от кафе?

  29. 03. 2019      Общи въпроси

Здравейте,

Имам нужда от съвет. Обичам кафето и няма да го изстрелям без него. Тъй като нямам класическа заседнала работа, но работно време прекарвам главно в колата си, винаги съм от кафе :) Бихте ли ме посъветвали как да почиствате кафето най-ефективно?


Симона Щробова

Отговор

Уважаеми Симона,

можем да ви успокоим, не сте сами. Така че имаме няколко съвета как бързо и лесно да извадите кафето от дрехите си.

 1. Студена вода
  Ако имате възможност да изплакнете тъканта веднага със студена вода . В този случай студената вода е много важна, тъй като горещите точки стават още по-дълбоки в горещите.
 2. Лимонов сок
  Лимонът е дезинфектант. Така че сипете лимон и оставете да работи поне 10 минути . След това почистете с хладка вода или кърпа.
 3. Кухненска сол
  Ако смесите сол с вода, почистете кафето и го оставете да работи известно време, петното изчезва. След това просто изплакнете петното със студена вода.
 4. Винен оцет
  Оцетът, като лимон, дезинфекцира, почиства и дори съхранява. Сложете оцета върху петното и не искате да работите за известно време . След това изплакнете отново със студена вода и не забравяйте да го измиете, за да отстраните миризмата на оцет.
 5. Сода за печене
  Сода за печене е голяма помощ при премахването на всички видове петна върху текстила. Смесете содата за хляб с вода, докато се образува "желе", нанесете я върху петното и оставете да работи часове, след това изплакнете със студена вода.
 6. прекис
  Ако вече имате по-старо петно от кафе на тъканта си, тогава ясно търсете водороден пероксид заедно с глицерин, напръскайте петна с глицерин, последван от пероксид . Оставете да работи и изплакнете със студена вода. Въпреки това, първо се уверете, че върху по-малко и по-малко забележимо парче плат, че няма да реагира с пероксида за почистване на тъканта
 7. В последния случай със сигурност ще ви помогне химическо чистене.

Приятен ден в www.different.cz, пожелавам Никол.

Този сайт използва за предоставяне на услуги, персонализиране на реклами и анализ на трафика файл cookie. Научете повече