Маска БЕЗПЛАТНО при поръчка над 55 лв!Маска БЕЗПЛАТНО при поръчка над 55 лв!Това искам!
+359 878 482 521 (работни дни, 9-15)

Модна консултация

Как да опънете кожени обувки?

  19. 08. 2019      Как да се обличаш

Поздрави за различни!

Имам красиви обувки от дизайнерски кожи от вас, но трябва да ги извадя, защото работят много. Как да не ги унищожа твърде много? Можете ли да ме посъветвате?


Ладислава В.

Отговор

Мила Ладиславо,

Без стах, има много начини да се сдобиете с нови обувки. Но някои от съветите за детската стая, за които четете в Интернет, ще съсипят обувките ви, а не ще ги разпространят. Затова ги гледайте!

Нека да видим как безопасно да опънете кожени обувки.

 • Как да издърпам обувките в ширина?

 1. Можете да си купите спрей за обувки, който можете да напръскате вътре в обувката, да го оставите да работи и в същото време бавно да тъпчете обувките си у дома.
 2. Едно поколение от нашите баби и майки навлажниха по-силните чорапи, които носеха и обуха обувки. В такова оборудване е необходимо да се ходи с обувки у дома. Древният начин осигурява удобно и безопасно разтягане на всякакви кожени обувки , дори и да има токчета.
 3. В магазините има специална разтеглива пяна, която позволява да се изтеглят обувките по ширина и дължина с помощта на обтегачи. Най-сигурният начин да извадите малките си обувки е да използвате обтегачите. Обувки за стъпала в продължение на няколко часа вкъщи и се върнете към завивката след разходка из хола. В случай на прилагане на спрей за разпръскване на обувки е необходимо да се пръска върху обувките и да се повтори процедурата няколко пъти.
 4. Ако миете обувките с алкохол, той със сигурност ще се разхлаби. Разтрийте ги много внимателно и предпочитайте вътрешността на обувката.
 • Как да разпространите пръста на крака?

 1. Опитайте се да издърпате тесния връх с кърпа, която сте накапали с оцет и го поставете вътре в обувката на проблемно място.
 2. За удължаване или разхлабване на върховете на обувките се използва обтегач с падащ накрайник. Това копито всъщност трябва да бъде по-голямо от самия връх. Поставете обтегача в обувката и бавно го разстелете с него. Последните имат регулируема ширина на пръстите на краката, така че можете бавно да разнесете тесния пръст на палеца. Предлага се в магазините за обувки или в специални електронни магазини, които предлагат пластмаса като производствен материал, можете да закупите обтегач с тъкани с стоманени пружини или обтегачи от дърво, които са по-скъпи, но издърпайте обувките безопасно и точно. Завъртените качулки могат да бъдат закупени в няколко вида - дамски или мъжки обувки , ботуши и летни обувки.
 • Как да разпределите обувките за голям удар?

Ако имате голям натиск и не помагате на класическите мокри чорапи, опитайте да навлажните чорапите с алкохол и стъпващи обувки. Ако дори този метод не работи, е възможно да се разпространи алкохол върху самата кожа отвътре и внимателно да се опъне копита.

 • Трябва да опънете само част от обувката си?

Ако трябва да омекотите или разтегнете само част от обувката си, нанесете алкохол или алкохол върху зоната, която ви изтласква. Можете също да използвате спрей, за да опънете обувките, които пръскате на желаното място.

 • Как да омекотите петата на обувките?

Омекотете петите, като навлажнете парцал и ги чукнете леко през парцала. Можете да разтриете лакътните стени между пръстите си или да използвате крем за омекотяване на материала. Зависи от какво е изработена обувката.

 • Подрязвате ли лентите на летните си обувки ?

Напръскайте върху лентите, за да омекотите материала или купете парафинова свещ, която се нанася върху лентите няколко пъти отвътре, нежно разтривайте материала между пръстите си и кожата омеква.

 • Пазете се от слана!

Съветите на Баб за различни сървъри препоръчват да се пълнят торбичките с вода, да се поставят в обувки и да се излагат на замръзване. Когато водата в обувките се разшири, налягането започва да се разширява от само себе си. Този метод не е много подходящ в днешно време. Има няколко по-добри, все още достъпни опции, както и добри дърпане кожени обувки, и бъдете сигурни, че няма да унищожи ориентира най-добре.

 • Някой от горните съвети помогна ли ви?

Как да разпространявате малки обувки, ако цялата техника се провали? Посетете магазин за ремонт на обувки, където имат специално оборудване за разтягане на обувките. Цената варира. Очаквайте да похарчите около 100-200 CZK в зависимост от това какви обувки решите да посетите.

Този сайт използва за предоставяне на услуги, персонализиране на реклами и анализ на трафика файл cookie. Научете повече